Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Piaţa muncii. Anul acesta se caută ingineri, contabili şi vânzători

Veşti bune pentru specialiştii în vânzări şi producţie. Tot mai multe companii resimt criza financiara, dar fac în continuare angajări. Dacă anul trecut se căutau cel mai mult specialişti în domeniul bancar, economic şi IT, anul acesta domeniul informaticii rămâne un sector de interes pentru angajatori însă aceştia cer în special ingineri. contabili şi vânzători. Joburile sunt disponibile nu numai în ţară, ci şi în străinătate.
Potrivit experţilor de recrutare de personal, zona cea mai solicitată se anunţă a fi cea a producţiei şi a vânzărilor. Deşi băncile se confruntă cu mari probleme, sunt la mare căutare specialişti în analiza şi controlul riscului şi contabilitate.

Condiţiile actuale impun şi noi mutări. Piaţa forţei de muncă va presupune mult mai multe cerinţe, întrucât aproape toate companiile vor face disponibilizări şi vor regândi întreaga afacere pentru a supravieţui crizei, iar preferinţele angajatorilor se îndreaptă către domenii ce pot ajuta prin pregătirea salariaţilor la consolidarea firmei. Astfel, cele mai multe oferte vin din domeniul comerţ-vânzări, urmat de inginerie-tehnologie şi finanţe-bănci. Cel puţin asta arată unul dintre cele mai cunoscute site-uri de recrutare din ţara noastră.


Mai nou, pe fondul crizei economice, piaţa muncii este zguduită şi de criza gazelor, întrucât oprirea temporară sau încetarea producţiei în unele fabrici generează disponibilizări de personal, după cum notează cotidianul România Liberă.

Sursa

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...