Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Criza gazelor se prelungeste



Cu toate ca cinci observatori europeni au ajuns deja in Ucraina si sunt gata sa-si ia in primire misiunea, Moscova si Kievul n-au semnat inca acordul care ar permite reluarea livrarilor de gaz rusesc catre statele europene.
Potrivit unor surse din anturajul celor doua echipe, negociatorii s-au blocat in anumite detalii la care tine fiecare tabara, pentru a nu iesi prea sifonata din acest razboi al gazelor.

Sarcina observatorilor va fi aceea de a monitoriza presiunea gazelor intrate in conductele ucrainiene, in conditiile in care rusii acuza Kievul ca fura din conducte din gazul destinat europenilor. Acuzatii pe care presedintele Viktor Iushcenko le-a calificat "neintemeiate si umilitoare".

Dar si dupa reluarea livrarilor, va dura doua sau chiar trei zile pana cand gazul va ajunge efectiv in depozitele tarilor importatoare. Pentru Republica Moldova, situatia este deja critica.

UPDATE: 11.01.2009

Criza gazelor a luat sfârşit. Ucraina a semnat tratatul pentru tranzitul gazului rusesc către Europa

Sursa

2 comentarii:

  1. eu zic, anul asta sa cultivam mai multa fasole, sa avem și noi propria sursa de gazele => made în romania

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ar fi bine sa ne facem inca de pe acum sobe cu lemne.
    WEB HOSTING

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...