Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 iunie 2007

Inginer de securitate Microsoft, in Top 10 al celor mai nedorite slujbe

A venit vara, un anotimp cum nu se poate mai potrivit întocmirii de statistici. Unul dintre cele mai aşteptate clasamente în SUA este Ten Worst Jobs - Cele mai rele 10 slujbe - publicat de revista Popular Science.

În acest an, lista celor mai oribile ocupaţii din domenii stiinţifice a captat atenţia cititorilor prin includerea categoriei „Infanterist de Securitate Microsoft”.

Să lucrezi la Microsoft Security Response Centre (MSRC), în opinia redactorilor Popular Science , este ca şi cum ai purta o pancartă pe care este scris „La dispoziţia hackerilor”. „Este o muncă istovitoare. Pentru majoritatea hackerilor, compromiterea aplicaţiilor Microsoft echivalează cu distrugerea Death Star. Prin urmare, asaltul este necontenit”.

Popular Science plasează o astfel de slujbă la Redmond pe locul 5, mai rău clasată decât ocupaţii cum ar fi cercetător ştiinţific al materiilor reziduale eliminate de balene, specialist în descompunerea cadavrelor, tester de droguri folosite pentru dopaj în competiţiile sportive şi voluntar pentru studierea efectelor asupra sănătăţii în condiţii de gravitaţie zero.

Singurele slujbe mai rele decât plasarea între utilizatorii Windows şi hoardele de atacatori sunt cercetarea deşeurilor, veterinar specialist în sterilizarea elefanţilor şi oceanograf (pentru că oceanele au devenit atât de poluate), numărul unu fiind scafandrul utilitar, care „înoată prin canale - nu trebuie argumentat”.

Ar putea fi argumentat totuşi faptul că nu toate slujbele prezentate pot fi considerate ştiinţifice. „Scafandrii utilitari, deşi au un nivel de calificare deosebit, probabil nu se consideră implicaţi în activităţi de cercetare ştiinţifică”. Acelaşi lucru s-ar putea spune şi despre veterinarii care se ocupă de elefanţi, sau inginerii de securitate care de cele mai multe ori nu descoperă funcţionalităţi noi, ci mai degrabă le limitează pentru a proteja diverse sisteme.

Sursa: Geocad Net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...