Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 iunie 2007

Cele mai enervante detalii din Windows

Cel mai popular sistem de operare din lume a adus o serie de tehnologii sau servicii enervante. Care sint insa „campioanele“ la tocatul nervilor utilizatorilor?

In noiembrie 1985, Microsoft a lansat Windows 1.0. Asa a inceput perioada de 22 de ani de suveranitate a celui mai popular, dar si a celui mai enervant sistem de operare din lume. Care dintre functiile aduse de Windows au provocat insa cele mai multe angoase de-a lungul timpului?

Publicatia „PC World“ incearca sa raspunda la aceasta intrebare printr-un top al celor mai proaste functii ajunse la utilizatori prin intermediul Windows. Printre acestea se gasesc idei proaste, idei bune transpuse prost in fapte si citeva idei care au debutat ingrozitor, transformindu-se, in timp, in servicii decente in cadrul Windows.

Controalele ActiveX au cistigat „medalia de aur“, fiind votate de editorii si de comunitatea tehnica „PC World“ drept cea mai proasta tehnologie adusa de sistemul de operare. Tehnologia dateaza de la Windows 3.0 si face ca utilizatorii care ruleaza ActiveX pe PC-urile lor sa se expuna unor riscuri majore de securitate, intrucit un control ActiveX poate face aproape orice pe computer, o data ce a primit unda verde pentru a rula. Controalele ActiveX exista si in prezent, insa cu citeva exceptii - majoritatea legate de „beneficii“ ale Microsoft precum Windows Update sau Windows Genuine Advantage - este foarte usor sa le ignori.

Pe pozitia secunda in top se afla sistemul Registry din Windows. Microsoft a pus multe componente vitale de date privind configuratia Windows intr-un singur loc, iar o problema minora in Registry se poate transforma intr-o veritabila catastrofa, care poate „ingenunchea“ Windows.

Medalia de bronz a primit-o Internet Explorer 6. La jumatatea anilor ’90, Microsoft a aruncat toate resursele sale in razboiul browserelor. O data cu lansarea IE 6, in 2001, se parea ca si-a atins scopul. Insa, pe parcursul a cinci ani, IE s-a schimbat extrem de putin, chiar si atunci cind concurenti precum Firefox si Opera au aratat ca exista multe moduri in care se poate imbunatati navigarea pe Internet. In acelasi timp, atacarea gaurilor de securitate din IE 6 a devenit o ocupatie stabila pentru o armata de hackeri, iar numeroasele update-uri au scos din sarite utilizatorii.

Pe restul pozitiilor se regasesc, in aceeasi ordine, notificarile din System Tray, Messenger Service (unul dintre serviciile de alerta din Windows, fara legatura cu clientul de mesagerie instant al Microsoft), Windows Update, User Acces Control, End Task (care functioneaza greu, daca functioneaza), Windows Genuine Advantage sau USB in Windows 95.

Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...