Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 iunie 2007

Camere web cu lentile Zeiss

Logitech si Carl Zeiss, unul dintre liderii globali in domeniul opticii, au anuntat astazi o colaborare exclusiva care prevede incorporarea opticii concepute de Carl Zeiss in camerele web Logitech, oferind astfel o calitate de neegalat a imaginii pentru apelurile video si impartasirea momentelor frumoase cu cei dragi.


Relatia exclusiva a Carl Zeiss cu Logitech poate marca un pas important in dezvoltarea opticii camerelor web. Cu o istorie indelungata de peste 160 de ani, Carl Zeiss a inovat in domeniul opticii inca din primii ani ai fotografiei. Logitech a lansat prima camera web in 1995 si a continuat dezvoltarea tehnologiei camerelor web inca de la inceputul comunicarii video prin Internet. De curand, Logitech a atins pragul de 50 de milioane de camere web vandute. Carl Zeiss si Logitech promit ca impreuna vor stabili un nou standard in calitatea imaginii camerelor web.



Fie ca este vorba de baiatul sau fata care isi arata inelul de logodna parintilor, de nepotii care filmeaza in prim plan ultimele desene pentru a le arata buniciilor lor, de un afacerist care ii arata partenerului sau culoarea noului produs, sau de o mama care capteaza chipurile copiilor ei in momente diferite pentru alcatuirea unui album, QuickCam Pro 9000 si QuickCam Pro for Notebooks creaza imagini perfect nepixelate care ajuta utilizatorii sa se conecteze cu prietenii si familiile, colegii de la munca si clientii.
Pentru comunicarea video, ambele camere video funcționeaza cu aplicatii renumite de mesagerie video, precum Skype, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger si AIM.



Pentru captarea de imagini video de inalta definiție, QuickCam Pro 9000 si QuickCam Pro for Notebooks inregistreaza filmulete de pana la 30 de frameuri pe secunda. Şi fiindca ambele camere web suporta formatul video high-definition (HD) de 720p, inregistrand pe disc la o rezolutie de 960 x 720 pixeli, oamenii pot capta si viziona filmulete incredibil de clare. Aceste filmulete pot fi trimise prietenilor si familiei, sau pot fi postate pe siteuri-le de Internet, cum ar fi YouTube.



Camerele web Logitech QuickCam Pro 9000 si Logitech QuickCam Pro for Notebooks dispun de un senzor real de 2 megapixeli cu ajutorul caruia se pot capta poze de pana la opt megapixeli (cu interpolare a software-ului), cat si de tehnologiile RightSound™ si RightLight™2, toate functionand laolalta pentru a spori experienta apelurilor video.
Tehnologia RightLight 2 intervine automat in cazul iluminarii slabe sau neregulate, cum ar fi atunci cand o fereastra reflecta o lumina de fond suparatoare. Tehnologia imbunatatita Logitech Right Sound reduce semnificativ zgomotele de fundal, cu ajutorul unei noi functii de suprimare a zgomotului, plus eliminarea ecoului.

Cu peste 15 milioane de descarcari pana in prezent, Logitech® Video Effects, care include avataruri, accesorii pentru fata si o noua functie Fun Filters, iti permite sa te poti bucura mai mult de convorbirile video. Software-ul Video Effects pemite oamenilor sa se transforme complet in caractere animate tridimensionale (avatare), sau sa adauge accesorii cum ar fi ochelari sau palarii haioase pe imaginile de pe ecran. Logitech Video Effects sunt gratuite pentru camerele web care dispun de aceasta functie si sunt disponibile pentru descarcare la www.logitech.com/videoeffects.


Pentru utilizarea camerei web Logitech QuickCam Pro 9000 acasa sau la birou, aceasta dispune de o baza universal flexibila, care ii permite sa fie asezata pe aproape orice monitor. Pentru cei care sunt mereu pe drum, Logitech QuickCam Pro for Notebooks este accesorizat cu o husa de protectie si o clama ajustabila care poate fi folosita si in cazul laptopurilor de mari dimensiuni cu paneluri de pana la 20 mm grosime. Camera web versatila QuickCam Pro for Notebooks include de asemenea un suport stilizat care poate fi asezat pe birou iar camera poate fi ridicata pana la nivelul ochilor.

Primele camere web concepute in colaborare cu Carl Zeiss, Logitech QuickCam Pro 9000 si Logitech QuickCam Pro for Notebooks se asteapta a fi disponibile in Statele Unite si Europa incepand cu luna iulie la un pret recomandat de 99, 99 dolari. Ambele camere web Quick Cam vor avea inscriptionate pe lentile numele brandului Carl Zeiss.



“Calitatea imaginii depinde de calitatea lentilelor care capteaza imaginea”, a precizat Dr. Winfried Scherle, manager general al diviziei de lentile in cadrul Carl Zeiss. “Inca din 1846, de cand Carl Zeiss si-a deschis atelierul, compania noastra s-a specializat pe stiinta opticii. Astazi, concepem o gama optica de la lentile eyeglass pana la telescopuri spatiale. Lucrand alaturi de Logitech avem oportunitatea de a intra pe niste piete si atinge aplicatii pe care nimeni nu si-ar fi imaginat acum 20 de ani ca le vom aborda.

“Pe masura ce din ce in ce mai multi oameni de diferite varste folosesc comunicarea video, pretentiile lor pentru o calitate video mai buna cresc, “ a precizat Gina Clark, manager general si vicepresedinte al diviziei Internet Communication din cadrul Logitech. “Colaborarea noastra cu Carl Zeiss constituie o piatra de hotar pentru piata de camere web. Rezultatele acestei colaborari n-au intarziat sa apara, deoarece camerele web din seria QuickCam Pro dispun de o claritate si o atentie la detalii uimitoare.”

Sursa: Logitech

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...