Inca de la lansarea sa, in septembrie 2006, Nokia N95 a fost unul dintre cele mai asteptate si mai popularizate telefoane mobile.
Printre lucrurile bune aduse de N95 se numara camera de 5 megapixeli, cu lentile Carl Zeiss si cu blit. Telefonul vine cu capabilitati multimedia avansate, plus functii integrate precum GPS, Wi-Fi si Bluetooh si cu un design inovator bazat pe un slider care aluneca in doua sensuri. Ecranul este un QVGA TFT de 2,6 inch, cu 16 milioane de culori si o rezolutie de 320x240. Telefonul poate filma la o rezolutie VGA de pina la 640x480 cu 30 de cadre pe secunda.
Printre partile mai putin bune aduse de Nokia N95 se afla durata de viata destul de modesta a bateriei, chiar si in stand-by. Aplicatiile telefonului functioneaza destul de greu de multe ori. Daca aparatul este tinut orizontal si sliderul e deschis spre dreapta, imaginea se schimba automat pe orizontala. Din nefericire, dupa ce sliderul revine la pozitia standard, imaginea de pe ecran ramine tot pe orizontala, pentru a obtine din nou o pozitie verticala trebuind ca sliderul sa fie deschis in sens invers. In plus, telefonul costa circa 2.500 de lei (1.050 de dolari) in magazinele din Romania.
Pe partea de multimedia, Nokia N95 nu este limitat doar la fotografii si video. Exista si un player de muzica ce suporta MP3, WMA, W4A, AAC, AAC+ si eAAC+. Libraria in care este stocata muzica aranjeaza cintecele in functie de artist, album, gen sau compozitor. Poate fi creata si o lista a melodiilor preferate, iar sunetul poate fi ajustat din egalizatorul integrat.
N95 are si un radio FM, insa pentru acesta trebuie folosite castile din cutie. In telefon exista si RealPlayer cu suport pentru 3GPP si MPEG-4. O intrare pentru un jack de 3,5 mm a fost inclusa, de asemenea, pentru ca utilizatorii sa poata folosi castile preferate.
Chinezilor le-a placut telefonul Nokia N95 atit de mult incit l-au clonat si l-au redenumit E-PDA V16. Acesta se deosebeste de original prin faptul ca este mai lung si nu are slider. Bineinteles, tastatura este sub ecran, unde mai detine si citeva butoane destul de ciudate pentru navigare. Tot spre deosebire de Nokia N95, E-PDA V16 este un touchscreen. Poate fi folosit cu un stylus si, daca din spate ambele telefoane seamana destul de mult camera lui E-PDA V16 are doar 3 megapixeli si focalizare fixa. Acesta recunoaste scrisul de mina in engleza si in chineza si poate folosi trei carduri, doua SIM si un card de memorie, ceea ce inseamna ca posesorul poate folosi doua numere pe acelasi telefon, spre deosebire de N95. Bateria E-PDA V16 are o capacitate mai mare decit cea a Nokia, iar pretul sau este mai putin de jumatate din cel al originalului. Chinezii au scos si o copie mai fidela a N95, denumita Nokla N95.
Sursa: Cotidianul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu