Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 martie 2018

Mulţi nu cunosc modul în care se cultivă unele alimente

Ananas

Mulţi nu ştiu că fructele de ananas sunt, de fapt, fructe individuale ale unor inflorescenţe care fuzionează în jurul unui nucleu central.

 Semințe de susan

 Pe măsură ce fructul plantei de susan se usucă, acesta se deschide

 Anghinare

Poate atinge doi metri înălţime şi are, de obicei, multe ramificaţii.

 Varza de Bruxelles

Caracteristic verzei de Bruxelles este producerea unei tulpini lungi (50-70 cm înălţime) cu frunze necomestibile, de-a lungul căreia se dezvoltă muguri rotunzi sub forma unor căpăţâni de varză.

Capere

Planta este cunoscută pentru bobocii comestibili ai florilor (numiţi capere), deseori folosiţi drept condiment şi fructul (boabe de capere)

 Fistic

 Creşterea fisticului poate fi comparată cu creşterea strugurilor; fisticul creşte în ciorchini, într-un copac.

Arahide

Arahida (Arachis hypogaea), denumită popular alunul de pământ, este o plantă leguminoasă, erbacee anuală, care aparţine familiei Fabaceae. Florile au culoarea galbenă, iar fructele, deşi se formează în partea aeriană a plantei, se coc în pământ.

Vanilie 

 Este o plantă căţărătoare originară America Centrală, Mexic, care poate atinge 10 m înălţime, cu flori alb-galbene, din care se formează păstăi de 15 – 20 cm lungime.

Caju

 Este un copac din familia Anacardiaceae, originar din Brazilia. Caju este o nucă ce creşte în mod ciudat în afara unui fruct (asemănător mărului).

Kiwi

 Kiwi este un arbust cu viţe lungi, viguroase şi lemnoase, asemănătoare lianelor cu aspect căţărător.

Migdale

 Migdalul, este un pom fructifer din familia Rosaceae. Fructele sunt de formă alungită ovoidă, acoperite de o coajă groasă cu aspect pielos. În interior fructul conţine un sâmbure tare.

Șofranul

 Supranumit aurul roşu al gastronomiei, şofranul provine din flori purpurii, deosebit de frumoase. După culegerea florilor, urmează extragerea manuală a stigmatelor (firicelele de şofran).

Scorțișoară

Scorţişoara este coaja de culoare roşcată-cenuşie, a scorţişorului. Scoarţa copacului se comercializează uscată sub formă de batoane de aproximativ 10 cm lungime, sub formă de bucăţele sau gata măcinată.

Merişoare (cranberries) 

 Cranberry se aseamănă foarte mult cu merişorul. În natură cranberry creşte cel mai bine în locuri mlăştinoase bogate în turbă. Este o plantă care creşte şi se întinde aproape de sol şi rămâne verde pe tot parcursul anului.

Cacao

Cacao este denumirea seminţelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care după uscare se macină sub formă de pulbere.

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...