Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 noiembrie 2017

Sfaturi pentru parinti: 3 probleme ale micutilor care se corecteaza complet DOAR in copilarie!

Daca esti parinte, cu siguranta, iti doresti ca micutul tau sa creasca si sa se dezvolte intr-un mod armonios si sanatos. De aceea, este important sa ii monitorizezi evolutia copilului tau si, in cazul in care descoperi lucruri ce ridica semne de intrebare, sa nu ramai indiferent.
Multe dintre probleme cu care se confrunta prichindeii pot fi corectate rapid si eficient doar in perioada copilariei. Adesea, aspectele care nu sunt gestionate la timp, pot fi dificil de rezolvat la varsta adulta.

Iata 3 dintre lucrurile ce TREBUIE sa fie corectate in perioada copilariei!


1. Aspectul danturii
In perioada de crestere, copiii trec prin numeroase procese de dezvoltare, atat din punct de vedere psihic, cat si din punct de vedere fizic. Dantura este unul dintre elementele ce sufera schimbari, iar posibilitatea ca dintii permanenti sa creasca intr-o pozitie nu tocmai perfecta este destul de mare. De aceea, daca zambetul micutului sau adolescentului tau nu ii confera incredere in sine si, din contra, il face sa se simta anxios in fata celorlalti, investeste intr-un aparat dentar. In acest sens, gasesti servicii de ortodontie la Dr Melnic, cabinet profesionist, cu ani intregi de experienta. Pe langa criteriul estetic, un aliniament corect al dintilor contribuie si la sanatatea danturii, pe termen lung. Asadar, da acum un click pentru detalii si alege varianta potrivita pentru tine si micutul tau. Cu certitudine, va fi o investitie pentru viitor!

2. Calitatea vederii
Un alt aspect important pentru micutul tau este vederea. Daca observi ca prichindelul se apropie excesiv de carte sau laptop atunci cand citeste sau urmareste un film, este posibil ca el sa aiba nevoie de ochelari. Chiar daca aceste semne nu sunt extrem de evidente, este indicat sa faceti un control anual, pentru a va asigura ca totul este in regula. Atunci cand defectele de vedere sunt corectate in copilarie, sansele ca dioptriile sa se agraveze scad considerabil!



3. Problemele de greutate

In unele cazuri, puteti observa ca micutul a acumulat cateva kilograme in plus. Schimbarile fizice sunt normale, insa, daca greutatea sa iti sugereaza faptul ca se indreapta spre supraponderabilitate, este timpul sa iei masuri. Analizeaza alimentatia copilului si, daca ajungi la concluzia ca acesta consuma prea multe produse procesate si nesanatoase, reorganizeaza-i stilul de a se hrani si gateste-i mancaruri potrivite. Obiceiurile sanatoase, deprinse in copilarie si adolescenta, vor forma un adult responsabil si intr-o forma fizica excelenta. In plus, insufla-i pasiunea pentru sport si incurajeaza-l sa se miste cat mai mult!

Acestea fiind spuse, daca observi ca micutul tau intampina problemele de mai sus, nu neglija aceste aspecte, ci ia imediat masurile necesare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...