Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 decembrie 2008

Vaticanul: Telefonul mobil şi internetul dăunează vieţii sufleteşti

Obsesia pentru tehnologiile moderne este duşmanul sufletului, avertizează purtătorul de cuvânt al papei Benedict al XVI-lea, citat de cotidianul britanic Daily Telegraph. Preocuparea excesivă pentru internet şi telefoanele celulare nu lasă loc liniştii necesare dezvoltării vieţii spirituale, a precizat părintele Federico Lombardi.


Biserica Romano-Catolică a fost un critic constant al exceselor moderne.

Luna trecută, suveranul pontif a declarat că actuala criză globală constituie dovada deşertăciunii valorilor lumeşti precum succesul şi goana după bani.

Popoare care altădată aveau credinţă îşi pierd identitatea sub influenţa distructivă a anumitor elemente ale modernităţii, a mai spus papa. Cu toate acestea, a subliniat Benedict al XVI-lea, biserica nu condamnă tehnologia în sine.



Suveranul pontif a recunoscut avantajul oferit de mijloacele moderne de comunicaţie, care permit răspândirea mai rapidă a mesajului creştin către mai mulţi oameni.



Sursa: Realitatea TV

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...