Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 iulie 2008

S-a inventat pălăria antifumat

Contra unui preţ accesibil, câteva lire sterline, pălăria contra fumatului face exact contrariul, fiind aproape imposibil să fumezi atunci când o porţi. La prima vedere este o pălărie obişnuită. În interiorul ei are însă un container plin cu o spumă asemănătoare celei de ras care acţionează imediat ce simte fum de ţigară.

Din containerul respectiv porneşte un furtunaş, care se opreşte exact la mijlocul borului, în partea frontală, deasupra nasului. Tot acolo se află şi un detector de fum, care, în momentul aprinderii ţigării, transmite un semnal electric care declanşează golirea containerului cu spumă, peste ţigara aprinsă şi peste faţa fumătorului.

Pălăria lucrează pe două planuri: primul este cel fizic, pentru că stinge imediat ţigara aprinsă, şi al doilea cel psihologic, fiind o metodă unică de a-l forţa să renunţe pe un fumător înrăit. Pălăria a fost patentată în Marea Britanie în 2003, dar nu este produsă, deocamdată, la scară industrială.



Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...