Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 iulie 2008

Google lanseaza Knol, un rival pentru Wikipedia

Google a lansat platforma de editare Knol ce poate fi un potential competitor pentru Wikipedia, a anuntat Wall Street Journal (WSJ)
Aceasta platforma permite utilizatorilor sa scrie articole despre subiecte specifice si sa primeasca bani de pe urma acestora. Numele platformei vine de la substantivul „knowledge”, care inseamna cunoastere.
Prin incercarea de a oferi astfel de continut, serviciul Knol poate concura cu enciclopedia online Wikipedia, ale caror articole primeaza in rezultatele cautarii Google de acest tip.

Intr-un interviu acordat WSJ, Cedric Dupont, managerul de productie al Knol, a descris serviciul ca o modalitate de a imbunatatii rezultatele de cautare Google, facand “informatia din mintea oamenilor circulabila”.

Serviciul Google difera de enciclopedia online creata de utilizatorii Wikipedia in mai multe privinte. In special, in loc sa ofere un singur articol la un subiect, Knol va permite mai multe articole, facand mai mult decat o colectie de bloguri individuale asemanator unei enciclopedii online.

De asemenea, utilizatorii isi pot semna articolele scrise. Acestia pot comenta dar au posibilitatea de modifica articolele postate, in vreme ce Wikipedia permite utilizatorilor sa editeze articole care nu le apartin. Totodata, utilizatorii pot alege daca articolele lor sa fie vandute prin reclame Google si astfel sa obtina venituri de pe urma lor.

Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales a spus ca “este putin cam devreme pentru a spune daca Knol va genera atat de mult continut cat sa devina competitorul lui Wikipedia”. El a spus ca, “de departe pare mai mult o platforma de colaborare blogging” si se asteapta sa genereze “o multime de piese de opinie decat continuturi enciclopedice”.

Knol este unul dintre acele care incerca sa faca mai usoara publicarea articolelor de catre utilizatori si sa le permita acestora sa stabileasca autoritatea online. Dar multe servicii de acest au incercat sa obtina o scala de castig si sa ofere utilizatorilor stimulente pentru a posta articole.
Citeste articolul "Google declara razboi Wikipedia" integral in Wall-Street

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...