Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 iunie 2008

Tariceanu baga computer gratis in 200.000 de case

Executivul bifeaza, in toamna electorala, o ultima liniuta din programul de guvernare: cate un calculator pentru fiecare boboc de clasa a noua. PC-urile vor fi luate acasa si inapoiate la terminarea liceului.

Ministerul Educatiei se grabeste sa demareze din luna septembrie un nou program pentru elevi, prin care fiecare boboc de clasa a noua va primi in custodie un calculator in valoare de cel mult 400 de euro. Desktopul va fi preluat pe semnatura parintilor, dus acasa si va trebui inapoiat la sfarsitul clasei a XII-a. Guvernantii chiar fugaresc aceasta noua initiativa, lucru care se vede mai ales din graba cu care a fost afisata la Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi aprobata prin ordonanta de urgenta in una-doua saptamani, ocolind varianta promovarii sale ca lege in Parlament.

Nerabdarea guvernului Tariceanu e argumentata oficial de faptul ca, pana in toamna, cand incepe un nou an scolar, a mai ramas putin timp si trebuie demarata procedura de licitatie.

Insa tot in toamna vor fi si alegerile generale, iar actualul Executiv recunoaste ca inca nu si-a indeplinit o veche promisiune electorala: „Avand in vedere ca Programul de guvernare pentru perioada 2005-2008 prevede necesitatea sustinerii accesului tinerilor la primul lor calculator, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta“, asa incepe Proiectul de ordonanta privind achizitionarea de calculatoare pentru elevii de clasa a IX-a.

De program ar urma sa beneficieze aproximativ 215.000 de copii, cati se asteapta se se inscrie acum la liceu, iar investitia se ridica undeva la peste 80 de milioane de euro. Daca minorii de clasa a noua nu sunt o categorie de la care se pot obtine voturi, nu acelasi lucru se poate spune despre parintii lor, care vor semna procesele-verbale de primire a PC-urilor chiar in preajma alegerilor.

Potrivit ordonantei, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a renuntat la varianta initiala „un laptop pentru fiecare elev“ si a decis ca acest calculator, de tip desktop, este cel mai potrivit pentru liceeni. Initiativa a mai esuat si acum mai bine de un an, cand insusi premierul Tariceanu anunta ca Romania urma sa intre, pana in toamna anului 2007, in programul mondial care isi propunea sa dea fiecarui copil cate un laptop de 100 dolari, lucru care nu s-a mai intamplat.

"Tariceanu baga computer gratis in 200.000 de case" integral in Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...