Fabricanţii nu au deocamdată de gând să vândă berea din cultura extraterestră, pentru că nu ştiu dacă este potrivită pentru consum.

Compania niponă Sapporo face berea spaţială, în cadrul unui proiect ştiinţific, menit să determine ce efect are asupra vegetalelor un mediu potenţial ostil, cum este micro-gravitaţia. Orzul, care este bogat în elemente nutritive şi fibre, este şi foarte rezistent, ceea ce a făcut din el un candidat ideal pentru cultura extraterestră.

Până acum, un savant japonez a constatat că nu există nicio diferenţă între orzul spaţial şi cel de pe Terra, aşa că nu este exclus ca berea spaţială să fie scoasă cândva pe piaţă.

Dacă oamenii de ştiinţă vor ajunge la concluzia că licoarea este potrivită pentru consum, înseamnă că astronauţii viitorului - sau de ce nu coloniştii spaţiali - vor putea savura din când în când şi câte o bere, din producţia proprie.