Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 aprilie 2008

Enciclopedia Britannica gratuita pentru bloggeri

Britannica

Odata cu raspandirea popularitatii Wikipedia, Enciclopedia Britannica s-a confruntat cu o serioasa problema legata de serviciul ei online ce costa 70USD pe an; astfel, pentru fiecare pagina vizitata pe Britannica.com pe Wikipedia sunt vizitate 184. O alternativa ar fi cumpararea celor 32 de volume ce contin 65000 de articole si 44 milioane de cuvinte pentru pretul de doar 1400USD.

Ei bine, vazand ca nu prea mai au succes (desi materialele nu pot fi comparate din punct de vedere al calitatii si obiectivitatii, unde Britannica castiga detasat) a fost creat programul Britannica Webshare ce vrea sa ofere publisherilor web accest gratuit (pe o perioada de un an); definitia unui web publisher lasa destul de mult loc de manevra: “Acest program este destinat oamenilor ce publica cu regularitate pe Internet, fie ei bloggeri, webmasteri sau scriitori. Ne rezervam draptul de a nu acorda drept de participare oricarei persoane ce, in opinia noastra, nu se califica.”

Pe scurt, cand va inregistrati introduceti URL-ul sitului si o scurta descriere apoi ei il verifica si decid daca sunteti acceptati sau nu. Aparent nu conteaza limba in care publicati (ArenaIT.net a fost acceptata in program) ceea ce este bine-venit.

Odata ce ati fost admisi aveti acces la articole precum si la link-uri catre acestea; astfel, vizitatorii care intra pe link pot citi acel articol insa nu pot vizita alte parti ale sitului.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...