Faceți căutări pe acest blog

luni, 7 aprilie 2008

Cea mai sigura limuzina: transportorul blindat rusesc!

























Un vehicul militar blindat rusesc de patrulare si lupta (foarte asemanator cu ruda lui romaneasca prin licenta, adica TAB-ul de pe la noi) a fost transformat de un antreprenor moscovit, remarcat de pagina de internet englishrussia.com, intr-o veritabila limuzina. Omul a inlocuit, practic, tot interiorul vehiculului, inclusiv comenzile - care au devenit similare cu ale unui automobil. Nu lipseste, fireste, nici servodirectia pentru ca masivul blindat sa fie manevrat fara efort. Scaunele militare au fost scoase si inlocuite cu unele de la un model Chrysler.



















De remarcat, in dreapta sus, periscopul










La fel si geamurile (care au ramas, totusi, antiglont). O camera video instalata in spatele masinii este cuplata la un monitor, lucru evident necesar la manevrele de parcare. Asta, fireste, cand proprietarul nu se aventureaza in escapade tot-teren, inclusiv in apa (vehiculul fiind amfibiu). Masina are patru roti, insa doar la vedere pentru ca, in situatii limita, prin simpla apasare a unui buton, alte patru roti, disimulate precum un tren de aterizare, coboara si intra in actiune. "Pimp My Tank"



















Confort pentru oligarhi










Nu lipsesc dotarile hi-fi: statie multimedia, sistem audio performant, casti audio wireless pentru fiecare pasager, aer conditionat etc. In completare, antreprenorul a schimbat motorul original cu unul V 8 5.5 diesel, a adaugat un sistem GPS (probabil pentru partidele de vanatoare in vastele spatii siberiene), un televizor, DVD si un...periscop. Foarte util de altfel cand masina merge prin apa. Pentru ca siguranta sa fie maxima, a fost montat si un sonar, dar si instalatie de vedere pe timp de noapte.



















Geamurile se pot acoperi integral










Niciodata indeajuns de surprinzatoare, autoritatile rusesti au permis inmatricularea ciudatei, dar practicei, masini, astfel incat proprietarul poate merge cu ea pe drumurile publice. Sau pe balta, pentru o partida de pescuit sau schi nautic, dupa care merge si un raid nocturn la cazinourile din Moscova, statura impunatoare si destinatia militara a vehiculului scutindu-l pe proprietar de neplacerile unor rafuieli nocturne. Sau de lipsa de intimitate conferita de o garda de corp



















Alte patru roti pot cobori, la nevoie, din "burta" monstrului. James Bond nu avea asa ceva





























Razboiul rece s-a incheiat, cum spunea si Bush






























Sursa:
Ziua

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...