Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 februarie 2008

S-a inventat telefonul mobil cu unitate optica!

Nevoia de spatiu pentru stocare a obligat producatorii de telefoane mobile sa recurga la solutii cat mai ingenioase, cu dimensiuni reduse si capacitati suficiente pentru satisfacerea nevoilor utilizatorilor.


S-a inventat telefonul mobil cu unitate optica!De-a lungul timpului s-a incercat marirea memoriei interne, apoi cardurile inventate pentru segmentul foto au venit ca o binecuvantare. Mai nou, hard drive-urile si chip-urile Flash reprezinta cireasa de pe tort, chiar daca nu sunt solutii foarte functionale.

Cineva s-a gandit serios la implementarea unei unitati optice miniaturale intr-un telefon mobil, rezultatul fiind cat se poate de interesant. Vmedia a construit un disc asemanator UMD-ului produs de Sony pentru consola portabila PSP.

S-a inventat telefonul mobil cu unitate optica!Acest disc optic are doar 32mm in diametru, este protejat de o carcasa slim si poate stoca pana la 2.5 ore de film la rezolutie 576p gratie tehnologiei blu-laser. Codecul video folosit este H.264, iar cel audio AAC.

Cine a adoptat solutia propusa de Vmedia? Nu va ganditi la un nume important precum Nokia sau Sony Ericsson, ci la o companie indiana mica, dar cu aspiratii marete. Spice a prezentat in cadrul Mobile World Congress, Movie Phone, un terminal capabil sa redea filme de pe discurile Vmedia.

S-a inventat telefonul mobil cu unitate optica!Spice Movie Phone are un display QVGA de 2.8 inch ce poate fi orientat landscape, un port TV-out pentru vizualizarea filmelor la televizor si un sistem de introducere a discurilor identic cu cel implementat in PSP.

Pe langa inovativul Movie Phone, Spice a mai prezentat doua terminale, Peoples’ Phone si Braille Phone, amandoua cu preturi sub 20 de dolari. Fara display, camere foto, playere audio si alte tehnologii in plus, telefoanele Spice ofera functionalitate maxima.

S-a inventat telefonul mobil cu unitate optica!

Viitorul Vmedia nu pare foarte roz in tarile dezvoltate, insa in India se poate bucura de popularitate. Deja exista 40 de filme pe mini discuri, inca 1000 urmand a fi lansate pana anul viitor.






Sursa: Plugin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...