Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 5 ianuarie 2008

Wireless-ul la apogeu: Zero cabluri intre unitate si monitor!

nterfetele IrDA si Bluetooth ne-au usurat mult viata, fie ca ne referim la transferul de fisiere intre telefoanele moble, sau la conexiunea diverselor periferice cu unitatea centrala a unui computer.

Avantajele sunt certe. Cine nu doreste un sistem cu cat mai putine cabluri? Mouse-ul nu poate fi controlat precis in modelarea 3D pentru ca al sau cablu tinde sa se rasuceasca, sa se agate printre celelalte fire, ingreunand lucrul unui utilizator experimentat. Si exemplele pot continua..

Wireless-ul la apogeu: Zero cabluri intre unitate si monitor!

Va amintiti primele boxe cu sateliti care se alimentau prin inductie electromagnetica si ofereau un sunet impecabil fara distorsiuni? Inovatia respectiva a reprezentat un salt important pe piata dispozitivelor entertainment, astfel ca acum producatori celebri precum Logitech, Creative sau Altec Lansing ofera sisteme audio fara fire de legatura intre sateliti.

Daca tot exista mouse-uri, tastaturi, imprimante si chiar scanere wireless, o ultima componenta de baza a unui PC lasa loc unei intrebari. De ce mai avem nevoie de un cablu intre unitatea centrala si monitor?

Wireless-ul la apogeu: Zero cabluri intre unitate si monitor!DisplayLink este o companie cu experienta in domeniul IT, fiind prima care a construit un adaptor ce face posibila conectarea a pana la trei monitoare cu un sistem, folosind simpla interfata USB! Mai nou, pe data de 10 decembrie, DisplayLink si Alereon au anuntat disponibilitatea primului adaptor grafic Wireless USB!

Inventia urmeaza a fi prezentata si in cadrul Consumer Electronics Show ( CES), ce va avea loc intre 7 si 12 ianurie anul viitor! Wireless USB incorporeaza un chip Alereon Worldwide WiMedia Alliance AL5000 si tehnologia DisplayLink Network Display, putandu-se realiza un input-output de rezolutii de pana la 1680x1050 pixeli si 16.7 milioane de culori cu playback video la calitate DVD si timpi de raspuns scazuti.

Hamid Farzaneh, CEO la DisplayLink, a marturisit: “Un display conectat cu acest standard wireless este simtit si vazut de catre utilizator asemeni unui display conectat printr-un cablu! Animata de proliferarea mouse-urilor si tastaturilor wireless, tehnologia aceasta aduce aceeasi libertate si monitoarelor, fiind exact lucrul de care au nevoie producatorii OEM pentru a marca o crestere explosiva in acest domeniu.”

Wireless-ul la apogeu: Zero cabluri intre unitate si monitor!“Oferta unui standard cu un design de baza este critica pentru partenerii nostrii OEM, astfel ei pot fi asigurati de o compatibilitate si cu majoritatea notebook-urilor. Partenerii cer o combinatie perfecta intre tehnologia wireless, calitatea transferului si feedback-ul utilizatorilor pentru a fi posibila o adoptare in masa a noului standard” a declarat Eric Broockman, CEO la Alereon.

Chipset-ul AL5000 include un sintetizator VCO/PLL, filtre antialiasing, un Media Acess Controller (MAC) si un procesor Basseband (BBP). DisplayLink este raspunzator de performantul Hardware Rendering Engine (HRE) si software-ul Virtual Graphics Card care devolta o grafica de calitate inalta la 32 biti cu playback video real-time via legatura USB!

Tehnologia pusa la dispozitie de DisplayLink si Alereon reprezinta apogeul wireless, cu posibilitati de conectare a mai multor monitoare la un singur notebook sau desktop, oferind o imagine de calitate identica cu cea livrata printr-un cablu VGA. Vorba aceea, unde cablu nu e..e wireless!

Sursa: PlugIn

2 comentarii:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...