Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 ianuarie 2008

Linux gOS 2.0 va fi lansat luni

Distributia de linux Good OS va lansa gOS versiunea 2.0, poreclita Rocket, la CES in Las Vegas Luni, 7 Ianuarie.

gOS versiunea 1.0 bazata pe Ubuntu 7.1 aparuta parca de nicaieri a castigat foarte repede popularitate pe spatele sistemului Everex Green PC TC2502 care a fost vandut cu discount in lantul de magazine Walt-mart pentru doar 199 dolari fara monitor.

Sistemul de operare gOS difera de restul distributiilor de linux prin faptul ca foloseste mediul vizual Enlightenment in loc de Gnome sau KDE, Enlightenment fiind un desktop manager foarte “usor” din punct de vedere al necesitatilor de memorie RAM. In plus acesta are inclusa o bara Google pe desktop pentru a putea integra usor serviciile web-based de email, office sau alte aplicatii. gOS vine de asemenea cu Firefox ca web browser si cu suita de birou OpenOffice.

Noua versiune, Rocket, introduce Google Gears, utilitarul Google pentru sincronizarea aplicatiilor online-offline cat si Google Gbooth un browser bazat pe web-cam si creat pentru a lucra cu reteaua sociala Facebook. Good OS nu este detinut de vreun afiliat al lui Google insa ar fi putut sa-l denumeasca Google Linux oricum.

Sursa: ArenaIT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...