Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 decembrie 2007

Laptopul de 100 USD ajunge si in Peru

Dupa Uruguay si Mexic, Peru devine a treia tara care adera la progamul “Un laptop pentru fiecare copil” (OLPC), iar prima comanda realizata de autoritatile de la Lima este de 260.000 de unitati.

Este de fapt prima comanda de amploare, de nivelul celor la care se astepta initial Fundatia OLPC. Presa americana anticipeaza ca pana la finalul acestui an peste 500.000 de laptopuri XO vor fi distribuite in tarile in curs de dezvoltare, in ciuda interventiilor corporatiilor care vor sa ingroape acest proiect.



Uruguay a fost prima tara care a comandat OLPC, iar guvernul a stabilit prima transa la 100.000 de laptopuri. Mexicul a comandat 50.000 de laptopuri, iar acum Peru a anuntat ca a semnat un contract pentru 260.000 de unitati.

Laptopul XO, care nu mai este demult dotat cu manivela, este produs de compania Quanta Computer din Taiwan, la o fabrica localizata in China.
Proiectul Give one, Get one, anuntat de Fundatie pentru Statele Unite, prevede ca doritorul poate cumpara doua laptopuri, dintre care unul este donat copiilor din Africa. Fundatia strange astfel peste 2 milioane de dolari pe zi au anuntat oficialii implicati in proiectul OLPC.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...