joi, 22 noiembrie 2007

Primul aparat wireless pentru carti electronice costa 399 de dolari

Dispozitivul dezvoltat de Amazon.com si denumit Kindle este primul dispozitiv din lume care permite conectarea wireless la Internet si descarcarea de carti electronice (contra cost!).

Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon.com, crede ca aparatul Kindle va fi cumparat cu precadere de cei care calatoresc des
Are un ecran alb-negru cu o diagonala de 6 inch, o rezolutie foarte buna pentru un astfel de dispozitiv – 600 x 800 de pixeli, o memorie interna de doar 256 MB, dar si un slot pentru un card SD si un modem intern care se conecteaza la Internet printr-o retea EVDO/CDMA. Principala noutate consta in faptul ca posesorul unui dispozitiv Kindle se poate conecta la Internet (ce-i drept numai prin reteaua Sprint) pentru a descarca cartile electronice pe care si le doreste. Traficul este "gratuit" – dar oricum compania va scoate profit din vanzarea titlurilor. Acestea sunt disponibile pe site-ul Amazon.com pentru 9,99 de dolari fiecare. Sunt disponibile 88.000 de carti digitale, printre care si peste 1.000 de titluri care au fost best-seller ale ziarului The New York Times. Descarcarea unei carti nu tine mai mult de un minut. In momentul de fata dispozitivul va fi distribuit in Statele Unite pentru pretul de 399 de dolari.

Sursa: Romania Libera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu