Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 11 august 2007

Primul hotel in spatiu se va deschide in 2012

"Apartamentul galactic", primul hotel planificat in spatiu, isi va primii primii clienti in 2012 si le va permite acestora sa faca inconjorul lumii in 80 de minute. Arhitectii spanioli spun ca va fi cel mai scump hotel din lume pentru ca doritorii vor trebui sa scoata 4 milioane de dolari pentru a-si petrece 3 zile in spatiu.

In timpul sederii, oaspetii vor vedea rasaritul de 15 ori intr-o zi si vor fi imbracati in costume Velcro pentru a se putea plimba pe peretii camerei, lipindu-se de ei ca Spiderman. Directorul companiei, Xavier Claramunt, spune ca forma celor trei dormitoare se aseamana cu un model de molecule din cauza faptul ca fiecare camera trebuia sa incapa in interiorul unei rachete pentru a putea fi transoprtate in spatiu.

"Cea mai mare provocare o reprezinta baile cu gravitate zero", adauga Claramunt. "Sa incluzi toate activitatile intime ale oaspetilor nu este chiar usor". Se pare, totusi, ca problema dusului a fost deja rezolvata. Cleintii vor intra intr-un spa, in care baloanele de apa vor pluti de jur imprejur.

"Galactic Suite" a inceput ca un hobby al fostului inginer aero-spatial Claramunt, pana cand acesta s-a decis sa transforme science fiction-ul in realitate si sa faca rost de cele 3 miliarde de dolari necesare constructiei hotelului.

O companie americana care intentioneaza sa colonizeze planeta Marte a vazut in "Galactic suite" un prim pas si a decis sa investeasca, iar investitori privati din Japonia, SUA si Emiratele Arabe sunt inca in tartative.

Sursa: Yahoo News

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...