Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 august 2007

Laptopurile au crescut piata locala de PC-uri cu 58% in T2

Vanzarile de notebook-uri au crescut in T2 al anului 2007 cu peste 120% fata de aceeasi perioada a lui 2006, iar vanzarile de PC-uri au crescut cu peste 58 % fata de trimestrul al doilea al anului trecut, arata un studiu elaborat de IDC.
Laptopurile au crescut piata locala de PC-uri cu 58% in T2 Vanzarile de PC-uri au atins in al doilea trimestru al anului acesta cifra de 165.000 unitati, o crestere mai mare de o treime, iar valoarea pietei s-a apropiat de 147 milioane de dolari, cu o crestere de peste 58% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, arata ultimele studii IDC.

Desi trimestrul al doilea al anului este in general unul slab pentru unitatile desktop PC, perioada aprilie-iunie a acestui an a adus o crestere de 23% a vanzarilor, in special datorita unor proiecte din sectorul public si unor achizitii de tehnica de calcul cu sprijin guvernamental, se arata intr-un comunicat IDC. Piata serverelor x86 a inregistrat de asemenea o evolutie puternic pozitiva, cu aproape 82% peste valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent, arata studiul.

„Strategiile de marketing ale vendorilor, asociate cu preturile in scadere ale componentelor si un dolar aflat in declin, imping vanzarile de notebook catre noi puncte de maxim," spune Calin Mirea, Research Analyst, IDC Romania. "Lucrurile se vor calma in timp, pe masura ce raportul intre vanzarile desktop si notebook se apropie de 1 / 1", mai spune Catalin Mirea. Piata din Romania mai are nevoie de ceva timp pana a ajunge la un echilibru in privinta vanzarilor de PC comparate cu cele pentru laptop.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...