Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 august 2007

Amazon.com, asaltat de romani

Numarul comenzilor facute din tara noastra pe site-uri precum Amazon.co.uk sau Ebay.co.uk a crescut de cateva ori dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, produsele cele mai cautate fiind cartile in limbi straine, DVD-urile si gadget-urile.

Romanii au inceput sa profite din plin de noua legislatie aplicata produselor importate din tarile Uniunii Europene dupa aderarea tarii noastre. In conditiile in care nu s-a produs numai disparitia unor taxe vamale, ci si relaxarea politicii de efectuare a platilor la marile magazine virtuale, numarul de comenzi pe site-ul Amazon.co.uk s-a triplat in primele sase luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Nu va putem furniza niste date exacte decat la sfarsitul anului, dar consideram ca, in cazul comenzilor pe care le-am onorat catre Romania, numarul lor este aproximativ triplu fata de anul trecut", ne-au declarat oficialii site-ului Amazon. Aceste date sunt valabile numai in cazul produselor livrate direct din stocurile Amazon. Site-ul mai este folosit si de alti comercianti (mai mici sau mai mari), in cazul acestora site-ul fiind doar un sistem de vanzare, comenziile fiind procesate direct de vanzatori.

Chris Waddle, detinatorul magazinului Bid4things de pe Ebay, prin care vinde DVD-uri, este multumit de majoritatea cumparatorilor din tara noastra. Inainte de intrarea in UE, Waddle nu permitea livrarea produselor sale catre tara noastra. Insa acum lucrurile s-au schimbat. "Am fost sceptic la inceput si chiar nu vroiam sa livrez catre Romania, dar pentru ca este membra UE nu am vrut sa discriminez pe nimeni", spune Waddle.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...