Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 iulie 2007

A inceput productia laptopului low-cost

Proiectul Un Laptop Pentru fiecare Copil (OLPC) a starnit numeroase controverse legate de performante si mai ales de utilitate. In tarile in care hrana, apa si igiena sunt probleme importante este destul de greu sa vorbesti despre avansarea tehnologiei.

A inceput productia laptopului low-cost Producatorii de hardware au primit unda verde pentru a incepe productia de componente necesare laptopului XO, conform BBC News. Laptopul va fi produs in Taiwan, de compania Quanta. Potrivit BBC, cele mai scumpe componente vor fi placa de baza (75 de dolari) si display-ul, bateria si camera (60 de dolari).

Organizatia care se ocupa de acest proiect a solicitat existenta unor comenzi din tarile care urmau sa beneficieze laptopurile ieftine pentru a da drumul productiei, dar nu a anuntat cine a cerut aparatele. Primele laptopuri ieftine ar trebui sa ajunga la copiii care le vor folosi in luna octombrie a acestui an. “Inca trebuie sa mai scriem software, dar este un pas important pentru noi”, a declarat, pentru BBC News, Walter Bender, sef pentru dezvoltare de software al proiectului OLPC.

Profesorul Nicholas Negroponte a propus prima data acest proiect in anul 2002. Oficialii asociatiei recunosc ca OLPC nu este potrivit pentru o persoana care lucreaza la birou, dar spun ca raspunde cerintelor copiilor din tarile slab dezvoltate. In acest scop, laptopul are cateva caracteristici speciale: carcasa rezistenta la apa, consum redus de energie (procesor Geode LX-700) si un ecran care poate fi citit si la razele soarelui, in caz ca sala de clasa este indisponibila.

Sursa: Wall-Street

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...