Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 septembrie 2018

Beneficiile nebănuite ale mersului pe jos asupra creierului

1. Scade riscul de a dezvolta depresia

 Rezultatele a 49 de studii efectuate de King's College London arată că mersul pe jos timp de doar 20 de minute pe zi ar putea reduce riscul de a dezvolta depresie cu o treime. Cercetările au stabilit că orice fel de activitate aerobică moderată, cum ar fi mersul cu bicicleta sau mersul pe jos, ar putea stimula buna funcţionare a creierului.

2. Elimină oboseala fizică şi psihică

Un studiu realizat în 2008 la Universitatea din Georgia a constatat că doar 20 de minute de exerciţii cu o intensitate scăzută, cum ar fi mersul pe jos, pot scădea dramatic oboseala. Mai exact, participanţii la studiu care au exercitat această practică de trei ori pe săptămână, au raportat o reducere cu 65% a nivelului de oboseală.

3. Întăreşte hipocampul

Pentru cei care se luptă cu probleme de memorie şi uitare, mersul pe jos poate fi o modalitate de a clarifica „înceţoşarea“ cognitivă: conform unui raport, plimbările pot mări dimensiunea hipocampului. Hipocampul este acea regiune a creierului care joacă un rol important în formarea şi stocarea amintirilor, precum şi a sentimentelor asociate acelor amintiri.

4. Îmbunătăţeşte creativitatea

Eşti blocat pe o lucrare sau un proiect important? Blozy spune că după 20 de minute de mers pe jos „deveniţi mai creativi şi gândiţi mai mult, de aceea este un antidot perfect pentru blocaje intelectuale“. Un studiu din 2014, publicat de Stanford, a confirmat acest lucru, constatând că mersul pe jos a crescut „producţia creativă“ a unei persoane cu o medie de 60%.

5. Măreşte fluxul sanguin în creier

Ştirile CBS au publicat în 2017 un studiu care a descoperit că 20 de minute de mers pe jos ajută la creşterea fluxului sanguin cerebral. Creşterea circulaţiei este foarte importantă pentru sănătatea creierului şi a corpului. După cum explică site-ul „Brain MD Health“, fluxul de sânge ajută la „producerea elementelor nutritive în celule şi la eliminarea toxinelor“.
O plimbare de 20 de minute în jurul cartierului în care locuiţi sau în cel mai apropiat parc, în locul călătoriei cu autobuzul în drum spre casă, vă menţine sănătatea creierului pe termen lung.

Sursa: adevarul.ro

3 comentarii:

  1. Imi place mult sa merg pe jos insa cand am inceput sa fac asta in mod regulat am observat ca multe incaltari de-ale mele imi dau dureri de picioare si am tot cautat magazine de unde sa imi cumpar ceva de calitate dar sa nu coste exagerat de mult... acum imi cumpar majoritatea pantofilor de pe adona.ro pt ca pot sa le trimit inapoi daca nu imi place ceva, insa sunt multumita ca merg pe jos la munca si nu simt disconfort :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic nu te face mai frumoasa decat un corp sanatos si fit si accesoriile pe masura! Poate si putin machiaj subtil :) Eu obisnuiesc sa aleg mersul pe jos de fiecare data cand pot.. si bijuteriile de obicei mi le comand online de aici https://www.ioana-preda.ro/ .Gasesc o multime de inele, coliere si cercei care ma avantajeaza, de calitate si la preturi bune! Sa fiti frumoase, doamnelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Andrada! Foarte frumos site-ul, chiar mi-am comandat o bratara :) Eu sunt lenesa cu sportul, insa mersul pe jos este in regula. Nu imi place sa transpir.. in schimb ma duc la tratamente corporale, daca esti in bucuresti iti recomand clinica la care merg eu! Aflii mai multe de pe site https://yiara.ro/

      Ștergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...