Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 septembrie 2013

De ce becurile “ecologice” pe care ni le impune UE cu forta sunt toxice?

Uniunea Europeană a interzis din 2010 vânzarea becurilor normale incandescente cu putere mai mare de 75 de Watti, iar începand cu anul 2013 a tuturor acestor tipuri de becuri, sub pretextul “reducerii emisiilor de carbon”. În locul acestora sunt promovate becurile fluorescente compacte cunoscute sub mai multe denumiri: becuri CFL(Compact fluorescent lamp), becuri economice (datorită consumului de energie mai redus) şi chiar becuri “ecologice”.
 
Dar oare aceste becuri sunt chiar “ecologice” sau este vorba doar de o altă pacaleală de marketing la fel ca în cazul “pielii ecologice” si a “parchetului ecologic” care emana substante toxice? Se ştie deja că, dacă un bec “ecologic” este spart, împrăştie cantităţi periculoase de mercur, fluor şi metale grele, care, odată ajunse în natură şi în apa freatică, ne pot îmbolnăvi.
Specialiştii spun că aceste substante afectează grav sistemul renal şi creierul. În cazul în care un bec economic se sparge, comisia franceză pentru protecţia consumatorilor recomandă aerisirea îndelungată a încăperii. De asemenea, se recomandă folosirea mănuşilor şi a unei hârtii absorbante. În niciun caz nu se va utiliza aspiratorul, pentru că acesta împraştie particulele de mercur în toată încăperea.
În plus, când aceste becuri funcţionează, emit şi alte substanţe cancerigene.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...