Faceți căutări pe acest blog

duminică, 13 martie 2011

Care sunt cele mai nesigure parole pe Internet


In ziua de azi pericolele Internetului ne pandesc la tot pasul. Avem multe conturi active pe multe site-uri, inclusiv cele de socializare, iar acest fapt ne face vulnerabili in fata hackerilor. Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a nu fi o prada usoara este legat de parolele pe care le utilizezi.


Daca nu vrei ca vreun partener gelos sau ca un hacker sa-ti sparga contul de Yahoo Messenger, Facebook sau Hi5, iata un top al celor 10 parole de evitat. Parolele slabe sunt primele care cad prada programelor speciale de spargere a conturilor si ai fi uimit sa afli ca se pot fura nu mai putin de 1.000 de conturi in doar 17 minute.



Compania Imperva, care se ocupa de securitatea datelor pe Internet, a facut o statistica a celor mai folosite parole in online, dupa ce a analizat aproape 32 de milioane de parole.

Iata care sunt acestea:

1. 123456
2. 12345
3. 123456789
4. Password
5. iloveyou
6. princess
7. rockyou
8. 1234567
9. 12345678
10. abc123


Sfaturi de la Windows pentru crearea unei parole puternice:

· Contine cel putin opt caractere.
· Nu contine numele de utilizator, numele real sau numele companiei.
· Nu contine un cuvant intreg.
· Este semnificativ diferita de parolele anterioare.
· Contine caractere din fiecare dintre urmatoarele patru categorii: litere mari, litere mici, cifre, simboluri de pe tastatura: ` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ - + = { } [ ] \ | : ; " ' < > , . ? /.

Este posibil ca o parola sa corespunda criteriilor de mai sus si sa fie in continuare o parola slaba. De exemplu, Hello2U!corespunde tuturor criteriilor listate pentru o parola puternica, insa este in continuare o parola slaba, deoarece contine un cuvant intreg. H3ll0 2 U!este o alternativa mai puternica, pentru ca inlocuieste unele litere din cuvantul intreg cu cifre si include spatii.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...