Faceți căutări pe acest blog

luni, 31 ianuarie 2011

Google Android devine cea mai utilizata platforma pentru smartphoneuri

Platforma Google Android a detronat-o pe cea folosita de producatorul de telefoane Nokia, Symbian, in ultimul trimestru din 2010, potrivit companiei de cercetare Canalys, arata PCWorld.




Livrarile de terminale inteligente bazate pe tehnologia Android au ajuns la 32,9 milioane de unitati in ultimele trei luni ale anului trecut, la nivel global.



Comparativ, smartphoneurile dotate cu sistemul de operare Symbian au atins doar 31 milioane de unitati. In aceeasi perioada a anului trecut, au fost vandute 23,9 milioane de telefoane cu platforma Symbian.

Cota de piata a platformei folosite de Nokia a coborat de la 44,4% la 30,6%, in mare parte din cauza vanzarilor de smartphoneuri cu platforma Android, care au cunoscut o crestere anuala de 615,1%.

Astfel, intr-un singur an, cota de piata a Google Android a ajuns de la 8,4% la 32,5%. Cel mai bine vandute telefoane bazate pe platforma Android au fost cele produse de Samsung, HTC si LG.

Din topul sistemelor de operare pentru telefoane inteligente mai fac parte platformele iOS de la Apple, BlackBerry OS de la Research in Motion (RIM) si Windows Phone 7 sau Windows Mobile, de la Microsoft.

Sursa

3 comentarii:

  1. Yes! Finally something about contracts.

    My blog post; jocuri cu pupat

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.
    I'm attempting to find things to improve my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

    Also visit my site bancuri ardelenesti audio

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi there, I enjoy reading through your article. I wanted to write
    a little comment to support you.

    My blog ... jocuri cu ac?iune

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...