Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Sfaturi de calatorie

MAE oferă sfaturi pentru românii care îşi fac sărbătorile de iarnă în străinătate, cei care călătoresc în Italia fiind sfătuiţi să fie discreţi şi să se comporte firesc, în timp ce, în Spania, românii trebuie să nu îşi lase copiii nesupravegheaţi.
 În Italia - un comportament discret dar firesc. În Egipt - nu vânaţi crocodili
Bulgaria
Românii care călătoresc în Bulgaria trebuie să plătească la intrarea pe teritoriul acestei ţări o taxă de drum, dar trebuie să ştie şi că poliţia locală suspendă cu uşurinţă permisele de conducere.
De asemenea, românii trebuie să ţină cont că se fură maşini, dar şi că este bine să evite călătoriile şi staţionarea pe drumurile publice din Bulgaria pe timpul nopţii, existând un risc crescut de a fi
victime ale jafurilor.
Egipt
MAE le atrage atenţia românilor care vor pleca în vacanţă în Egipt că suma maximă de bani permisă la intrarea/ieşirea din ţară este de 10.000 de dolari. De asemenea, este interzisă intrarea/ieşirea din Egipt cu sume mai mari de 1.000 lire egiptene.
Turiştii români trebuie să mai ţină cont şi de faptul că este interzisă cu desăvârşire scoaterea din Egipt a fragmentelor de corali şi a scoicilor marine, acestea fiind considerate de autorităţile egiptene obiecte de contrabandă.
Vânarea crocodililor precum şi comercializarea acestora (vii sau împăiaţi) sunt strict interzise în Egipt, mai avertizează MAE, care atrage de a semenea atenţia eventualilor turişti interesaţi că traficul de droguri este pedepsit foarte aspru, putându-se ajunge la pedeapsa cu moartea. De asemenea, macul este considerat, în Egipt, substanţă halucinogenă, precizează MAE.
Franţa
Turiştii români care vor petrece vacanţa de iarnă în Franţa, trebuie să ştie că, în cazul unui control de poliţie, trebuie să fie prezentate documentele autovehiculului, permisul de conducere, certificatul de asigurare şi trebuie să se permită autorităţilor să controleze starea autovehiculului: funcţionarea farurilor, gradul de uzură a pneurilor, starea generală a maşinii.
De asemenea, potrivit sfaturilor MAE se pedepseşte conducerea sub influenţa alcoolului cu doi ani de închisoare şi 4500 de euro amendă în situaţia unei alcoolemii în sânge egală sau superioară cu 0,80 grame/litru sau 0,40 miligrame/litru în aerul respirat sau a substanţelor clasificate ca droguri uşoare (aceeaşi pedeapsă care poate ajunge la 3 ani de închisoare şi 9000 de euro amendă dacă s-au consumat şi băuturi alcoolice).
Grecia
În Grecia, regulamentul vamal conţine reglementări similare cu ale celorlalte ţări membre ale Uniunii Europene, existând limitele cantitative pentru anumite produse - maximum 200 de ţigări,un litru de băuturi alcoolice şi 50 de grame de parfum.
De asemenea, turiştii sunt informaţi că orice persoană care încearcă să iasă din Grecia cu obiecte antice riscă să primească o pedeapsă între o lună şi cinci ani de închisoare.
Italia
Turiştilor români care călătoresc în Italia li se recomandă să aibă un comportament "cât mai discret şi firesc". "În acest sens, evitaţi certurile sau contradicţiile cu localnicii, comportamentele stridente care atrag atenţia, violenţele de orice fel, conflicte cu reprezentanţii organelor de ordine", scrie MAE.
Marea Britanie
Turiştii care vor petrece vacanţa de iarnă în Marea Britanie sunt avertizaţi, printre altele, că neplata parcării atrage imobilizarea autovehiculului.
Spania
Eventualii turişti români din Spania sunt atenţuionaţi să nu permită deplasarea copiilor minori, dacă nu sunt însoţiţi de un adult responsabil pentru grija acestuia. "Legislaţia Spaniei este foarte severă în ceea ce priveşte regimul minorilor. Copiii minori (sub 18 ani) găsiţi neînsoţiţi de autorităţile spaniole pot fi luaţi imediat în custodia serviciilor sociale şi nu pot fi încredinţaţi părinţilor sau tutorilor legali decât în baza unei hotărâri judecătoreşti emisă de instanţa spaniolă competentă", susţine MAE.
Thailanda
Turiştii care se vor deplasa în Thailanda sunt atenţionaţi cu privire la existenţa legii lese majeste, care este aplicată cu multă stricteţe şi prevede pedepse grele privative de libertate în cazul în care se apreciază că se aduc insulte regelui sau membrilor familiei regale. "Vă recomandăm să acordaţi o atenţie sporită în momentul recurgerii la serviciile taximetriştilor. Majoritatea dintre ei nu cunosc limba engleză, dar cu toate acestea nu refuză cursa. De aceea, vă recomandăm să prezentaţi adresa de destinaţie în limba thai", mai atrage MAE atenţia.
Tunisia
În Tunisia este bine ca turiştii români să evite cartierele mărginaşe, zonele vechi sau zonele aglomerate care nu sunt cuprinse în broşurile turistice, precum şi deplasările în zonele deşertice ale Tunisiei fără ghid calificat recomandat de agenţiile de turism. "Nu păstraţi în camera de hotel bunuri de valoare, electronice sau bani. Păstraţi lucrurile de valoare numai în seiful hotelului", avertizează MAE eventualii turişti români din Tunisia.
Turcia
Românii care vor face sărbătorile în Turcia şi care se deplasează cu autoturismul sunt sfătuiţi să nu staţioneze mai mult decât este necesar în parcările ce se află pe autostrada Edirne-Istanbul sau pe autostrada ce face legătura între Istanbul şi Ankara.

Sursa

2 comentarii:

  1. Sfaturile sunt utile. merg de 3 ani totusi in concediu si nu ni s-a intamplat nimic .

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu la fel ....Bulgaria nu mi se pare chiar atat de periculoasa...am fost si la mare la ei si sunt chiar civilizati fata de noi..nu stiu acum care e mai rau...romanul sau blugarul?cred ca tot romanul e capul rautatii

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...