duminică, 5 decembrie 2010

Adrian Berinde - Captiv in Inutil


Adrian Berinde - Captiv in Inutil [versuri]


Daca m-ai vedea cum stau si nu respir,
Uscat si imobil, captiv in inutil
Umbra mea ar fi cadoul de o zi
La ghemul fara fir tesut din inutil
Dar deodata am fumat un nor
Si de-atuncea ma prefac ca zbor

Si de vrei sa cad spre cerul prea inalt
Spre alte lumi sa strig ca-n vara mea e frig
Tot la fel voi fi si nu te mai gandi
Ca-s ganduri trei la kil uitate-n inutil
ar deodata am fumat un nor
Si de-atuncea ma prefac ca zbor
Si de vrei sa cad spre cerul prea inalt
Spre lumi lumi sa strig ca-n vara mea e frig
Tot voi fi si nu te mai gandi
Ca-s ganduri trei la kil uitate-n inutil
Da-ra-ri-ra-ra

  Adrian Berinde s-a nascut in data de 4 mai 1958, in Oradea. A absolvit Scoala de Arte Plastice din Cluj, iar din 1982 traieste in Elvetia, unde se afirma in pictura, vernisand pana in anii '90 mai mult de 12 expozitii.

In 1992 a deschis la Cluj "o biserica unde se creeaza muzica" (dupa spusele artistului): studioul "Taurus" - devenit intre timp cel mai profesional studio de inregistrari din Transilvania.

In 1995, Adrian Berinde debuteaza ca muzician cu albumul "Absent", care a surprins foarte placut lumea muzicala romaneasca, fiind desemnat "Albumul Anului".

Sustine concerte in tara, insotit de grupul "4 Given" din Targu Mures, de Jimmy El Laco, muzician de mare experienta si un inspirat inginer de sunet, si de Geza Grunzo (Nightlosers).

In 1996 ii apare cel de-al doilea album, "Negru de fum", si acesta foarte bine apreciat de critica muzicala si de ascultatori, Adrian Berinde fiind apreciat ca "cel mai bun muzician debutant al anului".

Cel de-al treilea album din cariera artistului, numit "Vertical". "Vertical" continua tematica primelor doua. Textele pieselor de pe cele trei albume, impreuna cu altele inedite, se regasesc pe discul lansat in 1998, Captiv In Inutil. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu