Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 septembrie 2009

Becuri ecologice si "Rabla" pentru persoane juridice

De la 1 septembrie, becurile de 100 de wati vor fi retrase din toate magazinele Uniunii Europene (UE), becurile clasice fiind inlocuite cu cele de generatie noua, care consuma cu 80% mai putina electricitate, anunta Agerpres.

Folosindu-se becuri economice in locul celor incandescente, o gospodarie medie va face o economie anuala de 166 de euro la factura de electricitate, conform unui studiu german. Estimarea Comisiei Europene (CE) este, insa, mai modesta: doar 50 de euro pe an.

UE a fixat un calendar pentru interzicerea progresiva a comercializarii becurilor cu incandescenta. Astfel, comercializarea becurilor clasice de 75 wati va fi interzisa intr-un an, cele de 60 wati in doi ani, iar cele de 40 wati si 25 wati pana la 1 septembrie 2012.

Pe de alta parte, de la 1 septembrie, programul "Rabla" ar putea fi extins si pentru persoanele juridice, urmand ca, din ianuarie 2010, sa se aplice si in cazul tractoarelor si utilajelor agricole. Premierul Emil Boc a anuntat miercuri, 26 august, ca este posibil ca Executivul sa-si asume raspunderea pe programul "Rabla" pentru tractoare si utilaje, dar si pe extinderea programului la persoanele juridice.


Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...