Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 august 2009

Un element esenţial vieţii, descoperit într-o cometă

NASA anunţă că un element esenţial vieţii a fost descoperit într-o cometă.
Este vorba despre acid aminoacetic, cel mai simplu aminoacid din care se formează proteinele. Elementul a fost descoperit în componenţa unor mostre din cometa Wild 2.

Proba vine în sprijinul ideii că astfel de ingrediente îngheţate au "însămânţat" Pământul cu organisme vii, scrie Fox News. Cercetatorii speră, însă, că noile descoperiri vor aduce informaţii şi în ceea ce priveşte viaţa extraterestră.

Sursa

Un comentariu:

  1. Viata nu e atat de rara in univers asa cum se credea pana nu demult. Aminoacizi au fost detectati si la multi ani lumina de noi... Simplul experiment cu "supa primordiala" expusa la tot felul de radiatii sau descarcari electrice si in care apareau la un moment dat lanturi de aminoacizi, aschimbat radical viziunea despre posibilitatea existentei vietii in univers. Au fost descoperiti virusi pietrificati in meteoritii cazuti in Antarctica. Cat de curand va trebui sa acceptam ca nu suntem singuri in univers.

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...