Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 august 2009

A fost decodat întregul genom al virusului HIV

Structura ARNOamenii de ştiinţă au decodat întregul genom al virusului HIV-1, principala cauză a sindromului imuno-deficitar acut (SIDA) la oameni.

Cercetătorii speră ca realizarea lor să folosească la o mai bună înţelegerea a mecanismelor de funcţionare a virusului şi chiar să accelereze producerea unor medicamente eficiente.

Informaţia genetică din virrusul HIV este stocată în structuri mai complexe decât a altor viruşi. Studiul american, publicat în jurnalul Nature, permite oamenilor de ştiinţă să vadă ce informaţii sunt "îngropate" în codul genetic.

HIV-ul, la fel ca viruşii care produc gripa, hepatita-c şi poliomielita, au informaţia genetică stocată în ARN şi nu în ADN. ARN-ul fiind mai complex, decodarea completă a genomului nu a fost posibilă până acum.


Echipa de la Universitatea North Carolina a declarat că vor încerca să folosească informaţia pentru a face mici modificări ale virusului. "Dacă nu se mai dezvolta la fel de bine după ce i-ai făcut câteva mutaţii, atunci ştii că ai afectat un mecanism important al virusului", a afirmat Ron Swanstrom, profesor de microbiologie şi imunologie.

"Am început să înţelegem şi unele trucuri pe care genomul le foloseşte pentru a ajuta virusul să scape de detectarea de către sistemul imunitar uman", a mai spus cercetătorul.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...