Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 iunie 2009

Masina de spalat rufe care consuma numai o cana cu apa

O masina de spalat prietenoasa cu mediul dezvoltata in Marea Britanie care foloseste numai o cana cu apa pentru a curata hainele, ar putea fi lansata pe piata anul viitor, informeaza Telegraph.

Numai o cantitate mica de apa si detergent sunt necesare pentru umezirea rufelor si indepartarea eventualelor pete de pe acestea. Tehnologia, prin care se pot economisi miliarde de litri de apa, a fost dezvoltata la Universitatea Leeds din Marea Britanie.

Noua masina de spalat consuma cu 10% mai putina apa fata de masinile de spalat conventionale si cu 30% mai putina energie electrica. Xeros, compania din spatele acestei tehnologii, va incepe mai intai sa vanda masina consumatorilor comerciali precum hotelurile si spalatoriile de rufe.Xeros a incheiat un parteneriat cu compania GreenEarth Cleaning, pentru a comercializa masina de spalat eco in America de Nrod. Tehnologia a fost dezvoltata de profesorul Stephen Burkinshaw de la Universitatea Leeds si finantata de IP Group.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...