miercuri, 22 aprilie 2009

Un medic american susţine că a clonat 14 embrioni umani

Un controversat medic american, Panayiotis Zavos, susţine că a clonat 14 embrioni umani, dintre care 11 au fost implantaţi în uterul unor femei care vor copii, scrie cotidianul britanic The Independent, în ediţia de astăzi.

Deşi experimentele sale nu au avut drept rezultat sarcini viabile, dr. Zavos consideră că acesta este doar "primul capitol". El dă asigurări că primul bebeluş clonat s-ar putea naşte "într-un an sau doi".

"Nu există nici cea mai mică îndoială", a spus cercetătorul. "Bebeluşul clonat va veni. Este absolut imposibil să nu vină. "Dacă ne intensificăm eforturile, vom putea avea un bebeluş clonat într-un an sau doi, dar nu ştiu dacă ne putem intensifica eforturile chiar atât de mult".

El spune că a creat embrioni hibrizi, cu celule umane şi bovine. Medicul
spune că a folosit celule recoltate de la trei persoane decedate, printre care o fetiţă de zece ani ucisă într-un accident rutier, dar embrionii hibrizi au fost creaţi doar în scopuri de cercetare.

Experimentele doctorului Zavos, instalat în Statele Unite, ar fi avut loc la un laborator secret din Orientul Mijlociu, pentru a evita legislaţia americană, ce intezice clonarea umană, potrivit
cotidianului britanic.

Procesul de clonare şi implantare a embrionilor a fost filmat de un regizor al cărui documentar va fi difuzat miercuri seară în Marea
Britanie de canalul Discovery Channel, mai scrie The Independent

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu