Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 martie 2009

www-ul a implinit 20 de ani

S-au implinit 20 de ani de cand Tim Berners-Lee si alti cercetatori de la institutul CERN din Geneva au pus bazele World Wide Web-ului.

Initial, reteaua www fusese gandita pentru a usura comunicarea dintre oamenii de stiinta din intreaga lume, indiferent de distanta sau de sistemul computerizat pe care il detineau. In martie 1989, tanarul Berners-Lee inmana superiorului sau lucrarea denumita “Managementul Informatiei: o propunere”, acesta fiind primul pas in construirea a ceea ce inseamna astazi internetul.

Berners-Lee si Robert Cailliau de la CERN au infiintat limbajului hipertext ce construieste http-ul din adresele web si au inventat primul browser, in octombrie 1990, care seamana remarcabil de mult cu cele pe care le folosim astazi.

Termenul de World Wide Web nu inseamna acelasi lucru cu internetul. El defineste un sistem de date si informatii de tip hipertext conectate care pot fi accesate prin reteaua mondiala de internet. Primul prototip al www-ului a aparut in decembrie 1991, cand s-a facut prima lui demonstratie publica.

Creatorii acestei tehnologii au declarat ca, pe de o parte, sunt uimiti de cat de mult a evoluat, considerand, pe de alta parte, ca aceasta are un potential care nu este inca explorat la maximum.

Sursa

4 comentarii:

  1. E timpul sa te apuci de o mica afacere free in care vei avea castiguri frumoase!
    http://zonaverde.xhost.ro/siteuriptc.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant articolul, eu aveam impresia ca internetul a aparut in '90, se pare ca nu e asa.Ce sa zicem decat la multi ani ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte interesant articol mia placut,excelent

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...