Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 martie 2009

Vanzarile de PC in cel mai puternic declin din istorie

Vanzarile mondiale de calculatoare personale (PC) vor scadea cu 11,9 procente in acest an, pana la 257 milioane de unitati, ceea ce reprezinta cel mai puternic recul inregistrat vreodata de acest segment, iar vanzarile pe pietele emergente vor scadea si ele pentru prima data in 2009, a anuntat firma de consultanta Gartner, transmite Reuters.
Pana in prezent, cel mai puternic declin al vanzarilor inregistrat de industria PC-urilor a fost in anul 2001, dupa criza din sectorul .com, cand vanzarile globale s-au diminuat cu 3,2 procente.

"Industria PC se confrunta cu situatii extraordinare pe masura ce economia globala continua sa incetineasca, utilizatorii avand tendinta sa prelungeasca durata de functionare a calculatoarelor lor iar producatorii fiind din ce in ce mai prudenti", a explicat directorul de cercetare de la Gartner George Shiffler. Potrivit Gartner, in 2009 vor fi vandute 257 milioane de PC-uri, in scadere cu 11,9 procente fata de 2008.

In timp ce vanzarile de calculatoare desktop vor scadea cu 31,9 de procente (pana la 101,4 milioane unitati), vanzarile de laptopuri vor inregistra o crestere de noua procente (pana la 155,6 milioane unitati). De asemenea, in 2009 vanzarile de PC-uri pe pietele emergente vor scadea, pentru prima data in istorie, cu 10,4 procente fata de 2008.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...