Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 martie 2009

PepsiCo lanseaza cea mai usoara sticla din plastic

PepsiCo intentioneaza sa utilizeze cu 50% mai putin plastic la fabricarea sticlelor de apa Aquafina de jumatate de litru. Initiativa va ajuta compania sa economiseasca o cantitate de aproximativ 33.000 de tone de plastic anual, informeaza GreenBiz.

De luna viitoare sticlele de apa “Eco-Fina” vor ajunge pe rafturile supermarketurilor. Avand o grutate de 10,9 grame acestea sunt cele mai usoare sticle din plastic din industrie, potrivit PepsiCo. In plus, pachetele de cate 24 de sticle nu vor mai avea carton la baza.

Introducerea noilor sticle de apa Aquafina la jumatate de litru a ajutat compania sa isi diminueze cantitatea de ambalaje cu aproximativ 5.800 de tone si sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 18.000 de tone pe an.


Compania PepsiCo si-a stabilit un obiectiv de reducere a consumului de apa si energie cu 25% pana in 2015. In 2007, PepsiCo a economisit aproximativ 5 miliarde de litri de apa in operatiile sale din intreaga lume, o scadere de 8% fata de 2006.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...