Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 martie 2009

Pantofii care cresc odată cu piciorul

După 2 ani de cercetări şi la câteva luni de la anunţul privind inventarea pantofilor care cresc odată cu copilul, cercetătorii germani au prezentat mult aşteptata încălţăminte. Pantofii vor fi puşi în vânzare din această toamnă.



Încălţămintea e una dintre cele mai mari probleme pentru părinţi care au copii mici. Aceştia cresc foarte repede, iar pantofii trebuie schimbaţi la fiecare câteva luni.

"Am vrut să facem un tip de încălţăminte în care piciorul să crească liber, dar nici să nu fie prea mare, să nu alunece din picior", a declarat Steffen Mueller, cercetător.

Testele au durat 2 ani, timp în care oamenii de ştiinţă au înregistrat printr-un sistem de senzori felul în care calcă şi aleargă copiii. 10.000 de copii au luat parte la acest test.

Toate informaţiile obţinute au fost stocate pe un calculator. Potrivit datelor, 70% dintre copii poartă încălţăminte mai mare decât ar avea nevoie, ceea ce poate provoca probleme de sănătate. Cercetătorii germani au trecut apoi la faza a doua: conceperea pantofilor minune.

Pantoful minune va fi pus în vânzare peste câteva luni şi va costa între 70 şi 80 de euro.



Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...