Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 28 februarie 2009

Elevii din Mexic obligati sa circule cu autobuzul pana la scoala

Elevi din 10 scoli private din capitala Mexicului vor fi nevoiti sa renunte la masini si sa calatoreasca pana la scoala cu autobuzul, conform unui proiect pilot initiat de ministrul Mediului, Martha Delgado, pentru ameliorarea traficului si reducerea poluarii, anunta Trehugger.

Astfel, aproximativ 1.240 de elevi trebuie sa renunte la calatoria cu masina, dupa ce un studiu realizat la scoala privata Colegio Oxford a reusit sa indrepte catre transportul cu autobuzul mare parte din cei 751 de elevi, de la inceputul lui august 2008.


oua initiativa este menita sa contribuie la reducerea poluarii, in conditiile in care numarul de masini din capitala Mexicului s-a dublat in ultimii sapte ani. In plus, un studiu realizat de departamentul responsabil cu calitatea aerului din ministerul Mediului a estimat ca 13% din concentratia de monoxid de carbon si 8% din cea de oxizi de nitrat se aflau in jurul cladirii Colegio Oxford.

Totusi, un grup de aproximativ 100 de parinti se opune initiativei pe motiv ca scolile ar putea percepe o taxa pentru acest serviciu, iar autobuzele nu au soferi profesionisti. Ei au inaintat si o plangere in justitie impotriva proiectului. Administratia locala anunta ca va pune la dispozitia scolilor autobuzele, dar, cel mai probabil, institutiile de invatamant vor trebui sa suporte costurile pentru soferi si pregatirea lor.

Aproape 60% din studentii din ciclul primar si gimnazial ajung in prezent la scoala cu masina in Ciudad de Mexico.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...