Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 ianuarie 2009

E ger de crapă pietrele

Chiar dacă s-au înregistrat deja cele mai scăzute temperaturi din această iarnă, meteorologii avertizează că nu vom scăpa prea curând de ger


Duminică dimineaţă mercurul termometrelor a indicat, în mai multe localităţi din judeţul Covasna, temperaturi situate între -30 şi -20 de grade Celsius.

La Întorsura Buzăului s-a înregistrat, ieri dimineaţă, un record de -30 de grade, cea mai scăzută temperatură în ţara noastră din această iarnă. Tot atunci, la Sfântu Gheorghe şi la Târgu Secuiesc, au fost -21 grade, iar în zona oraşului Baraolt -20 grade Celsius. Cea mai mică temperatură înregistrată vreodată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă nu erau mai mult de -36 grade Celsius.



«Nu consumaţi alcool ca să vă încălziţi»


Expunerea la temperaturi sub -20 de grade are efecte grave asupra organismului. “Extremităţile sunt primele afectate de frig, iar aerul rece pe care îl respirăm duce de la banale răceli sau amigdalite, până la pneumonii”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls din Capitală. “Nu ieşiţi afară decât îmbrăcaţi adecvat şi nu staţi perioade îndelungate în ger. Dacă apare senzaţia de frig şi simţiţi amorţeli, furnicături sau arsuri, trebuie să vă refugiaţi la căldură. Nu consumaţi alcool ca să vă încălziţi, ci apelaţi la dulciuri, care vă pot oferi energia necesară pentru a face faţă gerului”, ne sfătuieşte doctorul Luca.


Sursa

6 comentarii:

  1. Nasol cu gerul...toate ca toate, iarna fara zapada :(

    RăspundețiȘtergere
  2. E frig rau de tot.. si cica se face si mai frig..

    RăspundețiȘtergere
  3. de la cursul valutar a scazut si temperatura....pana nu trece criza nu se va face cald :))

    RăspundețiȘtergere
  4. vine iarna a inceput sa ninga...

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut! Da-mi si mie pe messenger scriptul translatorului tau. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...