Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 ianuarie 2009

Cum să vinzi o casă pe timp de criză

10 Sfaturi pentru cumparatori si vanzatori in vremuri de criza

1. SĂ-ȚI DEZVOLȚI SIMȚUL DE PERSUASIUNE- adică să știi să îți vinzi marfa, să înveți o poezie despre casa ta și o să spui pe nerăsuflate, încă de la telefon, înainte ca potențialul cumpărător să întrebe ceva. Bogăția de informație va da un semnal bun. Ex: Este situată în cea mai bună zonă, are finisaje de lux, are vecini fenomenali etc

2. SĂ TE GÂNDEȘTI LA UN PREȚ DE PORNIRE ȘI UNUL REDUS, ÎNCĂ DIN PRIMA FAZĂ DE NEGOCIERE; trebuie să fii pregătit ca să oferi o reducere substanțială, așa că este bine să ai un preț de agățat clienții, încă din discuția de la telefon. Ca să aibă impact, diferența de la prima strigare la a doua ar fi de minim 20%.

3. SĂ CONVINGI CLIENTUL SĂ VIZITEZE LOCUINȚA, la fața locului, vei avea mai mult timp pentru a-l face să cumpere ceea ce oferi.

4. SĂ COSMETIZEZI BINE CASA, CA SĂ FACĂ O PRIMĂ IMPRESIE FOARTE BUNĂ; de efect sunt mici detalii, pereți curați, flori, aranjamente cu mobilier nou, ușă elegantă, geamuri tip termopan.

5. SĂ IEI ÎN CALCUL TOATE MEDIILE DE INFORMARE, PENTRU A DA ANUNȚURI DE VÂNZARE; Internetul este foarte eficient, pentru că poate oferi informații cât mai multe, cu fotografii și detalii tehnice.

6. SĂ OFERI EXEMPLE COMPARATIVE /vecinul a vândut cu...., am auzit că în cartierul se vând cu......, dar la noi este o zonă selectă și cu mai multe facilități.

7. SĂ FII FOARTE ATENT LA CUMPĂRĂTOR, SĂ NU ACCEPȚI SEMNAREA UNUI PRECONTRACT DECÂT CU UN AVANS CÂT MAI MARE ȘI CU UN TERMEN CÂT MAI SCURT DE PLATĂ INTEGRALĂ ȘI ÎN FAȚA UNUI NOTAR; chiar și persoane îmbrăcate elegant, care vorbesc frumos și sunt în vârstă, pot fi niște infractori și nu trebuie ca actele dumneavoastră de proprietate să încapă pe mâna lor.

8. NOTARUL LA CARE SEMNEZI CONTRACTUL SĂ FIE DE ÎNCREDERE, ALES DE TINE; există atâtea cazuri de escrocherii recente, încât e mai bine să fii precaut.

9. NU ȘTII CE FACI CU BANII DE AZI MÂINE; între două tranzacții, mai ales la schimb de case, este bine ca timpul să fie cât mai scurt; în anii 1998-2002, când a fost o mică fluctuație a prețurilor pe piață /scădere și apoi creștere, au existat situații în care cu banii de pe apartamente de trei camere abia s-au mai putut cumpăra garsoniere.

10. APELEAZĂ LA INTERMEDIARI PENTRU A TE INFORMA ASUPRA TENDINȚELOR PIEȚEI, PREȚURILOR; Agenţiile imobiliare ştiu multe despre piaţa imobiliară și în situații de criză s-ar putea ca ajutorul lor să nu fie atât de scump și să merite banii. Ele pot negocia mai bine decât tine, iar comisionul nu o să-l simţi la preţ.



Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...