Faceți căutări pe acest blog

vineri, 12 decembrie 2008

În viitor măşinile vor merge cu cafea

Zatul de cafea poate fi o sursa ieftina si prietenoasa cu mediul de biocombustibil pentru automobile, potrivit unui grup de cercetatori din Nevada, SUA, informeaza Green Daily.

Potrvit expertilor Mano Misra, Susanta Mohapatra si Narasimharao Kondamudi, zatul de cafea ar putea contribui cu aproximativ 340 milioane de barili la stocul mondial de biocombustibil. In plus, continutul mare de antioxidanti din cafea face ca biodiselul sa fie mai durabil si sa miroasa a cafea in momentul arderii.

Peste 7,2 milioane de tone de cafea se produc anual in intreaga lume. Zatul de cafea ramas de la miile de aparate espresso sau de capucino este folosit de cele mai multe ori ca ingrasamant pentru pamant.

Oamenii de stiinta au colectat zatul de cafea provenit de la mai multe lanturi de cafenele si au extras uleiul din acesta. Apoi, printr-un proces necostisitor, au convertit uleiul in biodiesel.

Expertii Mano Misra, Susanta Mohapatra si Narasimharao Kondamudiestimeaza ca procesul convertirii zatului de cafea in combustibil ar putea aduce un profit de peste 8 milioane de dolari pe ani numai in SUA.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...