Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 decembrie 2008

Angajaţii Google au primit câte un smartphone G1 în locul primei de Crăciun de 1.000 de dolari

Google a oferit angajaţilor săi, anul acesta, ca bonus de Crăciun, câte un smartphone G1, în locul tradiţionalei prime în valoare de 1.000 de dolari, conform presei americane.

"Bonusul de sărbători este o tradiţie la Google, este o modalitate extraordinară de a mulţumi tuturor pentru munca grea depusă. Anii trecuţi am oferit bani. Anul acesta, am decis să dăm angajaţilor un alt fel de cadou: un telefon de vis", se precizează într-un mail al celor de la Google către angajaţi, care au fost rugaţi în acelaşi mail să şi testeze telefonul primit.

Dispozitivul a intrat pe piaţă în luna octombrie cu platforma de operare produsă de Google şi a avut până în prezent vânzări de peste un milion de bucăţi, în timp ce principalul său rival, iPhone de la Apple, a vândut acelaşi număr de exemplare în doar trei zile.

Telefoanele au fost oferite la peste 80% din angajaţi, localizaţi în Statele Unite ale Americii, Europa, Canada, Australia, Singapore şi Japonia, iar filialele din China şi India au premiat angajaţii cu câte 400 de dolari.

Compania are, în prezent, peste 20.000 de angajaţi, cu 9.000 mai mult decât în 2006. Din totalul angajaţilor, jumătate au contracte de muncă, fie că sunt programatori sau lucrează ca personal de întreţinere. În al treilea trimestru al acestui an, compania a angajat 519 oameni, mult mai puţin decât în aceeaşi perioadă din 2007, când au început să lucreze pentru Google peste 2.000 de persoane.


Google Inc. a fost înfiinţată de doi studenţi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin, în 1998, iar în anul următor avea deja un capital social de 25 de milioane de dolari.

Motorul de căutare Google accesează peste 1,3 de miliarde de pagini pe internet. Google răspunde la mai mult de 100 de milioane de căutări pe zi, alocând mai puţin de o jumătate de secundă pentru fiecare în parte.

Sursa

5 comentarii:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...