Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 decembrie 2008

Adevărata faţă a Cleopatrei


Au existat multe variante ale Cleopatrei de-a lungul timpului, de la Elizabeth Taylor şi până la Sophia Loren. Dar cercetătorii susţin că această imagine 3D este cea mai apropiată de adevăr.

Egiptologul Sally Ann Ashton este cea care a recreat imaginea Cleopatrei din imagini de pe artefacte antice, proces care a durat un an de zile. Rezultatul este o femeie frumoasă de etnie mixtă, cu un ten foarte diferit de cel de porţelan al lui Elizabeth Taylor.

Dr. Ashton susţine că imaginile reflectă, atât moştenirile greceşti, cât şi pe cele egiptene. "Este foarte probabil ca ea să nu fi fost complet europeană. Nu trebuie să uitaţi că familia ei a locuit 300 de ani în Egipt".

Născută în Alexandria în anul 69 d.H într-o dinastie macedoneană, care a dăinuit în Egipt timp de 3 secole, Cleopatra a urcat pe tron la vârsta de 17 ani. Trei ani mai târziu ea l-a sedus pe Iulius Cezar, dăruindu-i acestuia un fiu, Cesarion.

După moartea lui Cezar, Cleopatra l-a curtat şi sedus pe Marc Antoniu, căruia i-a dăruit o fetiţă şi un băiat, gemeni. Dar după moartea lui Marc Antoniu şi cucerirea Alexandriei de către romani, Cleopatra s-a sinucis prin muşcături de vipere.

foto: Daily Mail
Sursa

Un comentariu:

  1. Eu detest IE6 in special. Majoritatea blogurilor pe blogspot se vad ca dracu in IE6,inclusiv blogul meu.

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...