Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 noiembrie 2008

Solutii anti-furt pentru laptopuri

Se pare ca moda momentul este lansata de companiile de top producatoare de notebook-uri. Daca aseara Fujitsu Siemens Computers anunta cu surle si trambite introducerea unui sistem anti-furt bazat pe o tehnologie Intel si Computrace in noile sale laptopuri Lifebook T5010 si Lifebook E8420, Lenovo anunta astazi Constant Secure Remote Disable, un serviciu care permite inchiderea unui calculator trimitand un sms.

Optiunea anti-furt de la Fujitsu Siemens Computers are doua functii: identificarea si urmarirea hardware-ului furat sau pierdut si stergerea datelor prin intermediul unei telecomenzi. De asemenea, notebook-ul poate fi blocat printr-o functie automata.


Solutiile de securitate SystemTrack si DataProtect vor fi disponibile in primul semestru din 2009 pentru o serie de modele Lifebook si pentru intreaga gama de produse business a Esprimo Mobile. Cele doua optiuni sunt usor de utilizat: se cumpara solutiile de securitate ca extra-optiune a produselor Fujitsu Siemens Computers si se inregistreaza la Computrace Customer Center. Clientul poate raporta furtul sau pierderea direct prin telefon sau online, la fel cum se procedeaza cu cardurile de credit si, ulterior, se aplica masurile de securizare.

Noua solutie anti-furt de la Fujitsu Siemens Computers va fi disponibila in cadrul unei selectii de modele de echipamente incepand cu primul semestru din 2009.

Lenovo va folosi un sistem tip SMS . Utilizatorul va trimite un mesaj de la anumite numere de telefon (maxim 10 numere pentru fiecare ThinkPad), indiferent de retea. In plus, el va primi un mesaj de confirmare a inchiderii calculatorului. Ca sa functioneze, laptop-ul trebuie sa aiba un sim functionabil si activ in reteaua operatorului respectiv.

In cazul in care este recuperat laptop-ul, pentru a-l reporni, este necesara introducerea unei parole presetate dupa ce este pornit.

Software-ul va fi disponibil gratuit pe site-ul Lenovo si se va regasi, de asemenea, pe anumite notebook-uri ThinkPad incepand cu prima jumatate a anului viitor. Lenovo a colaborat cu Pheonix Technologies pentru dezvoltarea serviciului.

Interesul manifestat in aceasta directie este o dovada in plus a faptului ca exista o grija din ce in ce mai mare pentru protejarea infromatiilor pe care le contine un calculator. Daca furtul in sine nu poate fi stopat prin intermediul firmei producatoare, au fost gasite totusi solutii ca accesul la informatii sa fie restrictionat. O data in plus se demonstreaza ca mult mai important decat partea de hardware in sine, care poate fi inlocuita, chiar si cu eforturi financiare, este partea de informatii, de cele mai multe ori unica si imposibil de reprodus.

Sursa: Hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...