Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Cangurii sunt rude cu oamenii

Oamenii si cangurii sunt "veri primari" in "arborele genealogic" cu un stramos comun care a trait in urma cu 150 milioane de ani, potrivit cercetatorilor australieni, informeaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta au analizat pentru prima data codul genetic al marsupialelor australiene si au descoperit ca ADN-ul lor se aseamana foarte mult cu cel al oamenilor.

"Exista cateva diferente, dar sunt aceleasi gene si multe dintre ele sunt in aceeasi ordine, a spus Jenny Graves, directorul Centrului de cercetare a cangurilor din Australia.



Cercetatorii au descoperit ca oamenii si cangurii au avut acelasi stramos care a trait in urma cu 150 de ani. "Cercetand cangurii putem afla multe informatii despre oamenii de acum 150 milioane de ani", a adaugat cercetatoarea. Potrivit expertilor, cangurii au evoluat initial in China de unde au migrat apoi in Australia si Antarctica.

Sursa

2 comentarii:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...