Faceți căutări pe acest blog

duminică, 30 noiembrie 2008

''Apa grea'' ar putea fi soluţia pentru o viaţă mai lungă, arată un nou studiu

Potrivit lui Mikhail Shchepinov, fost cercetător la Universitatea Oxford, apa îmbogăţită cu hidrogen protejează împotriva substanţelor chimice periculoase cunoscute sub denumirea de radicali liberi, care contribuie semnificativ la apariţia unor maladii precum cancerul, Alzheimer şi Parkinson.

Omul de ştiinţă mai spune că anumite alimente, precum carnea sau oul ar putea fi şi ele îmbogăţite cu un izotop special de hidrogen, precum deuteriul,oferind astfel oamenilor şansa unei alimentaţii mai sănătoase.

Studiile lui Shchepinov au arătat că viermii hrăniţi cu apă grea trăiesc cu 10% mai mult, în timp ce muştele care au consumat apă îmbogăţită cu hidrogen au o speranţă de viaţă cu 30% mai mare. Omul de ştiinţă vrea acum să îşi continue experimentele pe animalele de casă, şi speră ca în viitor apa grea să fie inclusă şi în alimentaţia oamenilor.

''Nu trebuie să consumăm izotopi precum pudra albă. Dacă hrăneşti un porc cu asemenea izotopi, tot ceea ce trebuie să faci este să consumi acel porc în mod normal'', explică dr. Shchepinov, citat de telegraph.co.uk.


Entuziasmul lui Mikhail Shchepinov nu este însă împărtăşit şi de alţi oameni de ştiinţă.

''Ideea lui Shchepinov este interesantă, dar istoria din domeniu este plină de ipoteze, susţinute doar parţial şi de date ştiinţifice'', a declarat Tom Kirkwood de la Universitatea New Castle pentru Daily Mail.

Sursa

Un comentariu:

  1. Wonderful beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend your
    website, how could i subscribe for a blog web site?
    The account aided me a appropriate deal. I have been a little bit
    familiar of this your broadcast offered bright transparent concept

    My page; Waist To Hip Ratio Chart

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...