Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 octombrie 2008

O nouă piramidă a fost descoperită în Peru, cu ajutorul unui satelit

O nouă tehnologie ce foloseşte imagini preluate din sateliţi a ajutat cercetătorii să descopere în Peru o piramidă, ascunsă în pădure printre pietre şi pământ.
Nicola Masini şi Rosa Lasaponara de la Consiliul Naţional de Cercetare italian (CNR) au descoperit piramida analizând imaginile captate de satelitul Quickbird, pe care l-au folosit pentru a scana solul peruan, informează Discovery Channel.

Cercetătorii au investigat o zonă de testare de-a lungul râului Nazca. Aceasta se afla la aproximativ un kilometru jumătate de zona arheologică Cahuachi, despre care se crede că este cel mai mare oraş de noroi, şi era acoperită de plante.


Masini şi colegii săi au analizat imagini de înaltă rezoluţie în infraroşu şi multispectrale primite de la Quickbird. După ce au optimizat imaginile, au obţinut o vizualizare în detaliu a unei piramide de 14.484 de kilometrii pătraţi.

Descoperirea nu i-a mirat pe cercetători, întrcât ei bănuiesc că peste 40 de movile din zona Chahuaci conţin ruine ale unor clădiri importante.

Cahuaci este sit-ul cel mai cunoscut al civilizaţiei antice Nazca, aflată la apogeu între secolele I î.Hr. şi V d.Hr. şi dispărută în momentul în care incaşii început să domine Anzii.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...