Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 octombrie 2008

E-mail fals de la Microsoft cu un virus troian


In cursul zile de marti, utlizatorii de software al gigantului Microsoft au fost “unsi” cu un e-mail trimis, aparent, de gigantul american. Mailul care includea o semnatura a unui angajat Microsoft si arata extrem de legitim, promitea ca odata instalat fisierul atasat toate bug-urile din sistemul de operare Windows vor disparea ca prin ceata. In realitate, in executabilul atasat salasuia un troian.

Christopher Budd, manager la Centru de Securitate Microsoft a incercat sa ne explice: “Am avut mai multe solicitari de la clienti in care ne averizau ca au primit un e-mail ce imita perfect mailurile trimise de Microsoft catre clientii sai si care contine un fisier executabil. In continutul e-mail-ului se sustine ca atasamentul reprezinta ultima actualizare de securitate si il incurajeaza pe destinatar sa ruleze fisierul atasat pentru a fi in siguranta. Astfel de mailuri nu sunt o noutate pentru Microsoft, am mai avut astfel de probleme in ultimii ani, insa acesta este un pic diferit pentru ca foloseste semnatura unui angajat real al Microsoft”, a explicat acesta.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...